Előfizetői tartalom

Kimondta az Európai Bizottság elnöke: Putyin lépése durván sérti a nemzetközi jogot, erős fellépés kell

Portfolio
Percekkel azután, hogy véget ért hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök hosszú nyilatkozata az orosz tv-ben, amelynek végén bejelentette, hogy elismeri a két kelet-ukrajnai szakadár terület függetlenségét és lényegében háborús cselekményeket vázolt, rövid Twitter-üzenetet adott ki az Európai Bizottság elnöke. Ebben Ursula von der Leyen élesen fogalmazott és gyors szankciós lépéseket vázolt.

Ursula von der Leyen azt hangsúlyozta az üzenetében, hogy Vlagyimir Putyin lépése, a két kelet-ukrajnai terület függetlenként való elismerése „a nemzetközi jognak, Ukrajna területi egységének és a minszki egyezményeknek a durva megsértése”. Kapcsolódó cikkünk 2022. 02. 21. Bejelentette Vlagyimir Putyin: elismeri Oroszország a szakadár népköztársaságokat 2022. 02....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés