Előfizetői tartalom

Válaszcsapás a németektől az oroszoknak: leállítják az Északi Áramlat 2 engedélyezését

Portfolio
Már előre figyelmeztetett a német kancellár, hogy Ukrajna területi integritásának megsértése esetén készek beáldozni a már elkészült Északi Áramlat 2 gázvezetékpárt is, és kedden délben lényegében ezt jelentette be Olaf Scholz. A hírre az egyébként is határozott emelkedést mutató európai tőzsdei gázárak még nagyobb emelkedésbe kapcsoltak. Éppen erre utalva az orosz miniszterelnök a német döntésre úgy reagált: "üdv az új világban, amelyben az európaiak majd 2 ezer euróért kapják a földgázt", így tehát a plusz szállítási kapacitás kiesése és a folyamatos erős európai/német gázkereslet tartósan extrém magas gázárak felé mutat.

Miután Vlagyimir Putyin orosz elnök tegnap este elismerte a két kelet-ukrajnai szakadár terület függetlenségét és segítségnyújtási szerződést kötve „békefenntartókat” vezényelt oda, ma azt jelentette be Olaf Scholz, hogy a nemzetközi jog súlyos megsértése miatt, tehát a helyzet alapvető megváltozása miatt az Északi Áramlat 2 németországi engedélyezési folyamatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés