Előfizetői tartalom

Putyin támad, a szankciók jönnek, a befektetők menekülnek - Ez történt csütörtökön a nagyvilágban

Portfolio
Csütörtök hajnalban Oroszország megtámadta Ukrajnát, több irányból is, a nap folyamán pedig fokozatosan nyomultak előre. Az évtizedek óta példátlan eseménynek nevezett konfliktus miatt a befektetők menekülőre fogták, a biztonságos eszközök felértékelődtek, a magyar részvényeket megütötték, a forint hajszálra volt az euróval szemben a történelmi mélypontjától. Az amerikai szankciók újabb köre megérkezett, de a vártnál enyhébb a csomag, az uniós vezetők még tárgyalnak. Közben az európai gazdaság és azon belül Magyarország több fronton is kitett az orosz-ukrán szembenállásnak.

Folyamatosan nyomulnak előre az oroszok Ukrajna területén, de nagyon messze vagyunk még attól csütörtök este, hogy egész Ukrajnát vagy akár a stratégiai fontosságú nagyvárosokat elfoglalják. Heves harcok dúlnak Kijev és Harkov körül, a leggyorsabb haladás pedig Herszon térségében látszik. Az orosz támadás dinamikája egyébként több szempontból is furcsa - foglaltuk össze...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés