Előfizetői tartalom

Kiderült jó pár fontos részlet az új uniós szankciókról

Portfolio
Bár az első szankciós körnél jóval komolyabb, amit a tegnap éjjeli EU-csúcson körvonalakban elfogadtak az uniós vezetők, de valójában ez is csak félkeménynek mondható és inkább csak közép távon fájhat majd az orosz gazdaságnak, így tehát nem fogja most visszarettenteni az orosz vezetést a további ukrajnai támadásoktól – derült ki azokból az információkból, amelyeket a Politico megtudott. Nem véletlen, hogy az ukrán elnök máris azt rótta fel: túl puhák az uniós szankciók.

Ma reggel 8-ig kaptak határidőt a tagállami jogászok, hogy véglegesítsék a szankciós csomag jogi szövegét és a tagállami nagykövetek ma délelőtt 10-kor összeülnek megtárgyalni azt, majd a délután 3-kor kezdődő külügyminiszteri tanácsülésen fogadják el a végső szankciós megállapodást – írja a lap. Egyelőre tehát nincs nyilvános szankciós csomag, így arra kell...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés