Előfizetői tartalom

Brutális kamatemeléssel próbálja megfékezni a rubel zuhanását az orosz jegybank

Portfolio
Az eddigi 9,5%-ról 20%-ra emelte az alapkamatot az orosz jegybank, hogy ezzel próbáljon gátat szabni a rubel zuhanásának – jelentették be hétfő reggel. A jegybank rendkívüli döntésének indoklásában arra hivatkozott, hogy az orosz gazdaság külső körülményei drasztikusan megváltoztak az utóbbi napokban az Ukrajnában dúló háború miatt.

Jelentős kamatemeléssel indítja a hetet az orosz jegybank, az eddigi 9,5%-ról több mint a duplájára, 20%-ra emeli az irányadó rátát. Az indoklásuk szerint erre szükség van a drasztikusan megváltozott külső gazdasági környezetben, el kell érniük, hogy vonzók maradjanak a rubelben elhelyezett bankbetétek. A hírre az orosz deviza erősödésbe is kezdett, hajnalban még mintegy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés