Előfizetői tartalom

Egy soha nem használt eszközhöz nyúlhat az EU az ukrajnai menekültek fogadásához

Portfolio
Menekültek millióinak érkezésére kell felkészülnünk Ukrajna felől – jelezte hétfőn egy ukrán-román határ közelében tartott sajtótájékoztatón Ylva Johansson uniós biztos. Az ő fogadásukhoz az uniós belügyminiszterek a vasárnapi tanácskozásukon aktiválták azt az uniós vészhelyzeti eszközt, amelyet még sosem használtak: az úgynevezett átmeneti védelmi direktívát – mutat rá a Reuters.

Ez minden tagállamban egyforma jogokat biztosít a menekültek számára, így 1-től 3 évig terjedő tartózkodási engedélyt, munkavállalási lehetőséget és a szociális ellátáshoz való hozzáférés lehetőségét is jelenti. Így tehát az EU gyakorlatilag most arra készül, hogy az Ukrajnából menekülők tömegeinek adna 3 évig terjedően tartózkodási engedélyt és védelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés