Előfizetői tartalom

Ez fájt: így vágtak vissza az amerikaiak Putyinnak

Portfolio
Már régóta készültek a pénzügyi válaszcsapás tervei az Egyesült Államok részéről arra az esetre, ha a Vlagyimir Putyin megtámadja Ukrajnát - derült ki egy amerikai illetékes Reutersnek adott nyilatkozatából. Az orosz jegybanki tartalékok blokkolásával kapcsolatos stratégia célja az volt, hogy mire kinyitnak az amerikai piacok hétfőn, már ne tudja mozgósítani az orosz jegybank a dollárban, euróban, jenben és fontban lévő tartalékait és ez össze is jött.

Amint elmondta, az orosz jegybank a 630 milliárd dollárnyi devizatartalékára egyfajta biztosítási ügyletként tekintett, hogy amikor majd elindul a háború, védeni tudja a rubelt az eséstől, de azzal, hogy a tartalék azon részét, amely külföldön van, blokkolták (valójában nem a SWIFT-döntéssel, hanem egyszerű vagyon befagyasztással), kiütötték ezt a biztosítást. Ezért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés