Előfizetői tartalom

Mit okozhat a SWIFT-kizárás az európai energiaszállításokban? - Súlyos zavarok jöhetnek kereskedők szerint

Portfolio
Legalább tíz enerigakereskedővel beszélt vasárnap a Reuters egyes orosz bankok SWIFT-ből kizárásának hatásairól, akik mind azt vázolták, hogy súlyos zavarok jöhetnek az európai energiaszállításokban, akár napokra-hetekre is leállhatnak a szállítások a tranzakciók pénzügyi rendezése körüli bizonytalanságok miatt. Idő kellhet ugyanis ahhoz, amire átlátják az érintett szereplők, hogy a szankciók pontosan mit is jelentenek és hogyan lehet azok betartásával mégis üzletelni. A Portfolio brüsszeli energetikai forrása is azt vázolta, hogy tényleg súlyos zavarok és a szállítási volumenek akadozása is jöhet a döntésből, igaz az ördög a részletekben rejlik és azokat elvileg csak hétfőn jelentik be.

A hírügynökség közel tucatnyi energiakereskedővel beszélt, döntő többségük név nélkül nyilatkozott a téma érzékenysége miatt és lényegében mindegyikük azt vázolta, hogy a véglegesítés/bejelentés előtt álló uniós SWIFT-szankciók (melyik orosz bankokra és pontosan mi vonatkozik) súlyos zavarokat okozhatnak az európai energiaszállításokban, hiszen így az ellenérték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés