Előfizetői tartalom

Háború: durva élelmiszer-drágulás jön, ezt mi is megérezzük

Portfolio
Ellátási zavarokat nem, de drágulást okozhat az élelmiszerpiacán az, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát – vélik az OTP szakértői. A dráguló termény- illetve alapanyag-árak maguk után vonják egy sor termék áremelkedését, így jelentősen növekedhet az ára a takarmánynak, így a húsnak, valamint az étolajnak is. Különösen az lehet pusztító hatású, ha elhúzódó lesz a konfliktus.

Közvetlenül nem gyakorol komoly hatást az orosz-ukrán háború a magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari piacra, közvetetten azonban tovább növelheti az élelmiszerárakat – állapították meg az OTP Agrár szakértői. A bank közleményében kifejtette: a hazai élelmiszer-ellátást jelentősen nem befolyásoló kereskedelmet folytatunk Ukrajnával, ezért az ott kialakult háborús...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés