Előfizetői tartalom

Magyarország is megszavazta a történelmi EU-döntést: azonnal védelmet kapnak az Ukrajna felől menekülők

Portfolio
Minden uniós belügyminiszter megszavazta az Európai Bizottság azon történelmi jelentőségű javaslatát, hogy az Ukrajna felől menekülőknek adjanak azonnali, automatikus védelmet átmeneti időre, így megspórolható a hosszadalmas menekültkérelmi eljárás – jelentette be a belügyi testület ülése után az illetékes uniós biztos a Twitteren.

Ylva Johansson belügyi biztos a Tanács mai ülése után kiemelte, hogy az EU egységes volt ebben a kérdésben és retweetelte azt az ENSZ menekültügyi főbiztossága által kiadott kommentárt, hogy így az Ukrajna felől menekülők millióinak tudnak rögtön segíteni. A döntés röviden azt jelenti, hogy a hosszadalmas menekültügyi eljárás helyett az Ukrajna felől menekülők azonnal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés