Előfizetői tartalom

Nagyot rontott a KSH a magyar külkereskedelmi mérlegen

Portfolio
Az előzetes adatközléshez képest a KSH a behozatalt bő 400 millió euróval feljebb húzta, az exportot pedig több mint 100 millió euróval lejjebb tolta mai külkereskedelmi mérleg jelentésében. Ez a megszokott korrekciókhoz képest jelentős változásnak számít, és megerősíti a romló áruforgalmi egyensúlyról alkotott képet.

Decemberben az euróban számolt import 26,6%-kal, az export pedig 17,9%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. Mindkét relációban igen nagy volt tehát a növekedés, ám mivel a behozatal dinamikája jóval magasabb, ezért a külkereskedelmi mérleg egyenlege nagyot romlott. 2021 decemberében a deficit 378 millió euró, míg egy évvel korábban még 279 millió euró többletet regisztrált...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés