Előfizetői tartalom

Kiderült, hogy mi van most az ukrán atomerőműben, amit átvettek az oroszok

Portfolio
Egy képzési központ gyulladt ki az ukrajnai zaporizzsjai atomerőmű területén, amelyet még éjjel gyorsan eloltottak a tűzoltók, így pánikra semmi ok, hiszen se az amerikai energia minisztérium, se a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség nem mért megemelkedett radioaktivitást a térségben, mivel nem sérült meg a reaktorok központi épülete, és az erőmű rendben működik – gyakorlatilag ez derül ki azokból az információkból, amelyek pénteken délelőtt elérhetők a témában.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség főigazgatója pénteken délelőtt kiadott, a BBC által ismertetett rövid közleménye szerint a kigyulladt „épület nem része a reaktoroknak. Ez helyi tüzet okozott, amelyet a helyi tűzoltóság eloltott. Az üzem egyetlen biztonsági rendszere sem érintett. [Nem] került ki radioaktív anyag". A Reuters tudósítása szerint Jens Stoltenberg NATO-főtitkár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés