Előfizetői tartalom

Mit jelent a háború, mint „klasszikus” vis maior esemény?

Portfolio
Az ukrán-orosz konfliktus háborús helyzetté fokozódása az elmúlt időszakban kihatással lehet a piaci szereplők szokásos működésére, zavarok léphetnek fel az ellátási, beszerzési, szállítási láncban. A kialakult helyzet szükségessé teheti az üzleti partnerekkel (pl. beszállítók) kötött szerződések átvizsgálását és aktualizálását, különös tekintettel a vis maior rendelkezésre - derül ki a Noerr & Társai ügyvédi iroda vendégcikkéből.

Vis maior fogalma 1. Ha a szerződés tartalmaz vis maior klauzulát Alapvetően a magyar jog nem határozza meg a „vis maior” fogalom egységes jelentését, így a szerződő felek feladata ezt és az ahhoz fűzött jogkövetkezményeket meghatározni a szerződésben. 2. Ha a szerződés nem tartalmaz vis maior klauzulát Abban az esetben, ha a felek a vis maior fogalmában nem állapodtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés