Előfizetői tartalom

Rendkívüli: leállította a német RWE az egyik orosz gázvásárlását

Portfolio
Leállította az egyik hosszú távú gázvásárlási szerződését a német RWE energetikai óriáscég egy meg nem nevezetett orosz gázszállítóval – tudta meg a Reuters. Ez újabb jel, ami arra utal, hogy az EU a készülő újabb szankciós körben a gázimportot is törekszik blokkolni, ahol csak lehet, hogy az oroszokat megfossza az exportbevételeitől. A hírre a holland TTF gáztőzsdén történelmi csúcsközelbe kapaszkodott a gázár, az ázsiai LNG gázár pedig történelmi csúcsra szárnyalt.

Az RWE az Uniper céggel együtt a legnagyobb német cégek közé tartozik, amelyek orosz gázt vásárolnak. Az RWE egyébként a legnagyobb német áramtermelő cég és azt jelezte a hírügynökségnek, hogy 2023-ig összesen legfeljebb 15 terawattórányi gázszállítást kötött Oroszországgal és ennek felét a következő 12 hónapon belül kell(ene) biztosítani. Az RWE ezzel kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés