Előfizetői tartalom

Itt az exporttilalom: ezeket az alapanyagokat, termékeket nem lehet külföldre vinni Magyarországról

Portfolio
A takarmányozási vagy élelmezésügyi ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű, az alapanyag vagy termék (gabona) Magyarország területéről külföldre történő kivitele során az államot értékesítés esetén elővásárlási jog, a gabonának a tulajdonjogát nem érintő kiszállítása során vételi jog illeti meg, derült ki a Magyar Közlönyből.

Nagy István agrárminiszter pénteken közölte, hogy minden gabonakivitelt még ma betilt a kormány az Ukrajna ellen indított orosz háború okozta áremelkedések miatt. Most a rendelet is megjelent, amely részletezi a tilalmat. Forrás: Magyar Közlöny A rendeletet nem kell alkalmazni a gabonának az agrárminiszter által kezdeményezett humanitárius segítségnyújtás keretében végzett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés