Előfizetői tartalom

Románia példátlan győzelme: eddig megvédte a lejt a háborúban is

Portfolio
A román jegybank a válságok során bizonyította, hogy minden eszközzel megvédi a lejt a gyors eséstől. Egyelőre úgy néz ki, hogy a koronavírus-válság után egy háborús környezetben is hatásos lépéseket tesznek. A jegybank folyamatos intervencióval menedzseli az árfolyamot évek óta, most pedig a lej gyengülésére játszó pozíciók felvételét megdrágítja. Mit tehetnek a régiós jegybankok?

Románia kitart Nagyon odafigyelünk az árfolyam stabilitására – mondta Dan Suciu, a román jegybank kommunikációs igazgatója egy héttel ezelőtt, akit a lehetséges fertőzési hatásokról kérdeztek akkor. Románia tartotta az ígéretét: a lej stabil maradt az orosz-ukrán háború időszakában, miközben a forint, a cseh korona és a lengyel zloty hatalmasat gyengült. A román...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés