Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: a pénzügyi rendszer stabil, a forint shortolását drágítani fogjuk

Portfolio
Virág Baranbás MNB-alelnök a mai kamatdöntés hátteréről szólva elmondta: - a növekedési kilátások csökkentek, az inflációs kilátások emelkedtek az ukrán háború miatt, - a pénzügyi rendszer stabil, a lakosság bizalma a forint-megtakarítások iránt erős, a külföldiek állampapír-állomány egyenletesen alakul, - a forint ellen a külföldi szereplők short (gyengülésre játszó) pozíciókat vettek fel, ami ebben a helyzetben természetes, a fő ok a  geopolitikai feszültség, -a short pozíciók drágítása a jegybank terve, nem feltétlenül csak a kamatdöntéseken keresztül, - a devizatartalék szintje megfelelő, az intervencióra utaló kérdéseket továbbra sem kommentálják, de a jegybank minden eszközt bevet a pénzpiacok stabilizálása érdekében.

2022. március 08. 15:25 Megosztás Nem jelent korlátot a 105 bázispont Amikor szükséges, a jegybank hoz döntést ahhoz, hogy megteremtse a mozgásterét - mondja az alelnök arra a kérdésre, hogy a következő két hétre a mai kamatdöntés csak 105 bázispontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés