Előfizetői tartalom

Majdnem tizenöt éve nem nőttek így az árak Magyarországon, és még nincs vége

Portfolio
Februárban 8,3%-ra emelkedett az infláció Magyarországon, ennél magasabb áremelkedési ütemre 2007 nyara óta nem volt példa – közölte a KSH szerda reggel. Ráadásul ezzel még biztosan nincs vége a gyorsulásnak, hiszen az orosz-ukrán háború hatásai majd csak most jönnek, akár 10 százalék feletti áremelkedést is hozhatnak.

A KSH adatai szerint februárban az előző havi 7,9%-ról 8,3%-ra emelkedett az infláció, ennél magasabb éves drágulásra legutóbb majdnem tizenöt éve volt példa. Mondhatnánk, hogy az infláció további emelkedése kellemetlen meglepetés, azonban két hete Virág Barnabás, az MNB alelnöke már előrevetítette, hogy 8-8,5 százalékra emelkedhet a ráta. Annyiban azonban így is kellemetlen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés