Előfizetői tartalom

Szinte biztosan fájni fog a magyar gazdaságnak a mostani háború – Akár recesszió is lehet a vége?

Az orosz-ukrán háborúnak a negatív piaci hatások mellett biztosan lesznek fájdalmas reálgazdasági következményei is. A szakemberek többsége egyelőre csak próbálja megbecsülni a hatásokat, de vannak olyanok, akik már lejjebb húzták idei és jövő évi előrejelzésüket. Sőt, a Portfolio által megkérdezett elemzők azt sem tartják kizártnak, hogy recesszióba csúszik a magyar gazdaság.

Korai még biztosat mondani, de lesz hatása a háborúnak Az elmúlt hetekben már hozzászoktunk a forint szinte megállíthatatlan gyengüléséhez, ami az orosz-ukrán háború egyik negatív következménye. Egyelőre kevesebb szó esik a konfliktus várható reálgazdasági következményeiről, melyeket nehezebb megbecsülni. Az infláció biztosan emelkedni fog részben a gyengébb forintárfolyam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés