Előfizetői tartalom

Csúcstechnológiás magyar találmány a világ legrangosabb tudományos folyóiratában

Portfolio
Az agyban történő memóriatárolás megfejtésében ért el forradalmi áttörést Losonczy Attila, a New York-i Columbia Egyetem Zuckermann Intézetének kutatója, illetve Rózsa Balázs kutató- és fejlesztő csapata. A Nature folyóiratban közölt tanulmányukban a magyar fejlesztésű és gyártású, innovatív 3D-lézerpásztázó mikroszkópjuk segítségével bizonyították, hogy az agy egyik fontos memóriaközpontjában kisebb csoportokba szervezve, együtt tanulnak az idegsejtek.

Losonczy Attila professzor az egyik legsikeresebb agykutató, munkássággát számos rangos szaklapban közölt publikáció fémjelzi. Csapatának nem ez az első tudományos áttörése, melyet magyar fejlesztéseknek köszönhetően vitt véghez: forradalmi tanulmányát az agy memóriaközpontjában működő gátló idegsejtek működéséről a Neuron folyóirat közölte 2020-ban. Legújabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés