Előfizetői tartalom

Rendkívüli Kormányinfó: három intézkedésről döntött a kormány a benzinárstop védelmében

Portfolio
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt Mol elnök-vezérigazgató csütörtök este sajtótájékoztatót tartott a benzinárstopról. Itt ismertették a kormány 3 lépését, ami az üzemanyagpiacot érinti, hogy fennmaradjon a benzinárstop és az ellátás biztonsága. Ennek értelmében a 7,5 tonna feletti magyar gépjárművek és a 3,5 tonna feletti külföldi járművek csak a nagy nyomású oszlopoknál tankolhatnak, piaci áron. A második lépés, hogy további 20 forinttal csökken a jövedéki adó mértéke, a harmadik lépés pedig, hogy a rendőrség vizsgálni fogja a valótlan üzemanyag-ellátással kapcsolatos rémhírterjesztést. A hazai olajtársaság első embere hangsúlyozta, hogy a Mol felkészült, megfelelő mennyiségben van üzemanyag, a logisztikai átállás, bővítés folyamatban van. Gulyás Gergely pedig azt hangoztatta, hogy mivel az ellátás biztosított, ezért pánikra nincs ok. A mostani intézkedések célja, hogy a visszaélésszerű benzinárstopos tankolásokat megakadályozzák.

2022. március 11. 07:10 Megosztás A benzinárstopot most megmentették, de nincs ingyenebéd A benzinárstop első négy hónapja után egyértelművé vált: a piacgazdasággal nem konform intézkedéseket a piacgazdaság szereplői a racionális érdekeiktől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés