Előfizetői tartalom

Rendkívüli időket élünk – Nagy István agrárminiszter szerint kibírja a magyar agrárium

Hazafi László
Korábban nem tapasztalt rendkívüli körülmények között kell termelniük a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar szereplőinek – hangsúlyozza Portfolionak adott interjújában Nagy István agrárminiszter. A koronavírus-járvány, az időjárás, a világpiaci áremelkedés és az energiadrágulás kiélezett helyzetet teremt, amelyet az orosz-ukrán háború most tovább súlyosbít. Az agrárminiszter szerint biztosra vehető, hogy a magas árak jó ideig velünk maradnak, ezért a kormány az agrárgazdasági versenyképesség javítását és a belföldi élelmiszerellátás biztosítását prioritásként kezeli. A tárcavezető a magyar agráriumot válságállónak tartja, így az ágazat a gazdasági-társadalmi stabilitásban továbbra is stratégiai szerepet tölthet be.

A hazai mezőgazdaság tavaly rekordot ért el azzal, hogy folyó áron számított kibocsátása meghaladta a 3300 milliárd forint. A statisztikai hivatal adatai szerint azonban a növekedés alapvetően nem a mennyiségi bővülésből, hanem szinte kizárólag a látványos piaci áremelkedésekből adódott. Összességében hogyan értékeli az agrárium 2021-es teljesítményét? A Központi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái