Előfizetői tartalom

Az ukránok azzal fenyegetnek, hogy visszatartják a fizetséget az orosz gázért

Portfolio
Az orosz földgáz Ukrajnán keresztül történő tranzítja egészen addig biztosítható, amíg működni tudunk – mondta hétfőn a Naftogaz ukrán állami vállalat vezére a Reuters tudósítása szerint. A szakember szerint ugyanakkor az európai szállítások ellenértékét „zálogként” visszatarthatják addig, amíg az orosz csapatok nem hagyják el az országot.

Az orosz földgáz egyik fontos tranzitútvonala Ukrajnán keresztül vezet Európába, ezért kulcsfontosságú a szállítások fenntartása. 2021-ben összesen 41,6 milliárd köbméter földgáz érkezett a kontinensre Ukrajnán keresztül. Jurij Vitrenko, a Naftogaz vezére szerint ez addig biztosítható, amíg az ukrán földgázvezetékek működőképesek. Jelenleg az ukrán álláspont, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés