Előfizetői tartalom

Nagy hír az orosz államcsőd témájában: kifizetnék a tartozást, de Amerikán múlik a végrehajtás

Portfolio
Van pénzünk, ki is fizettük már a ma esedékes 117 millió dollárnyi kamatot, de az a nagy kérdés, hogy ez a pénz átmegy-e az elszámolási rendszereken, így valójában az Egyesült Államokon múlik az egész – jelezte szerdán délelőtt Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter az RT arab nyelvű csatornáján. A téma azért kulcsfontosságú, mert a csődesemény bekövetkezésének határán táncol az orosz állam, igaz három forgatókönyv látszik most és nem biztos, hogy ilyen éles a határvonal a kérdésben. Frissítés! Egy névtelenséget kérő befektető azt jelezte a Reutersnek, hogy még nem igazolták vissza számára az oroszok felől, hogy tényleg kifizetik a ma esedékes kamatot, így egyelőre nem tudni, hogy az orosz pénzügyminiszter jelzése mellett tényleg átmegy-e a pénz a befektetőknek.

Miután az összehangolt nyugati szankciók hatására az orosz jegybank bő 630 milliárd dollárnyi tartalékának nagyobb részét lefoglalták a nyugati jegybankok, és számos egyéb szankciót is életbe léptettek, drasztikusan megugrott annak esélye az orosz kötvénypiaci árazások szerint, hogy Oroszország nem lesz képes rendben törleszteni a devizában fennálló adósságait (sem)....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés