Előfizetői tartalom

Bige: ha elhúzódik a háború, duplázódhat a gabona ára

Portfolio
A rendkívüli mértékben ingadozó gázárak miatt döntött úgy a Nitrogénművek Zrt., hogy leállítja ammóniatermelését, és a helyzet javulása sem valószínű az elkövetkező időszakban – mondta el Bige László, a cég tulajdonosa és vezérigazgatója az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerdán. Hozzátette: a háború elhúzódása esetén mind a műtrágya, mind a gabona ára nagyon magas lehet.

A gáz ára olyan mértékben lett volatilis, hogy azt már nem tudja követni a Nitrogénművek Zrt., ezért döntöttek a közelmúltban az ammóniagyártás leállítása mellett. A gáz, mint az ammónia előállításának alapanyaga nagyon ingadozó árat mutat mostanában, egy napon belül 100–250 euró között mozog, amelyhez nem lehet alkalmazkodni – fejtette ki Bige László a tévéműsorban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés