Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb a feszültség a dráguló kenyér miatt

MTI
|
Portfolio
Harmadik napja tüntetnek Szudán délnyugati részén a növekvő élelmiszerárak, elsősorban a kenyér árában történt drágulás miatt, Líbiában pedig Abdulhamid Dbeibah miniszterelnök megbeszélést hívott össze az ukrajnai háború miatt elapadó gabonaimport okozta válság ügyében - jelentette csütörtökön az as-Sark al-Avszat című, londoni székhelyű pánarab napilap. A helyzet Líbiában is Egyiptomban is egyre feszültebb.

A szudáni Dél-Darfúr állam fővárosában, Nyalában kitört, diákok szervezte tüntetést a rendőrség könnygázzal oszlatta fel. Jóllehet hivatalos források nem jelentettek sebesülteket, az Avszat helyszíni tudósítása szerint a biztonsági erők több tüntetőt, köztük diákokat és tanárokat is ütlegeltek. A tiltakozók elsősorban a kenyér, illetve az üzemanyag drágulása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés