Előfizetői tartalom

Jó az ukrán termés, de az export visszaesik – figyelmeztetett a miniszterhelyettes

Portfolio
Jó állapotban van az ukrán őszi búza, de várhatóan mind a tavaszi vetés, mind pedig az exportpotenciál visszaesik a háború miatt – közölte Taras Dzoba ukrán agrárminiszter-helyettes. Ukrajna szállításainak csökkenése, illetve elmaradása várhatóan jelentős hatást gyakorol a világpiacra is, de a jelek szerint a háború sújtotta országnak lesz elegendő kenyere.

Az ukrajnai őszi búza jó állapotban van, és az országnak lesz elegendő kenyere az idei évre – jelentette ki Taras Dzoba, ukrán mezőgazdasági és élelmiszeripari miniszterhelyettes szerdán késő este a Reuters szerint. A hírügynökség emlékeztet: Ukrajna a világ legnagyobb gabonatermesztő és -exportáló országai közé tartozik, ám az ország szakértői korábban figyelmeztettek:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés