Előfizetői tartalom

Mi van most a harcokban érintett csernobili és zaporizzsjai atomerőművel? – Fontos közleményt adott ki a magyar hivatal

Portfolio
Az Ukrajnában jelenleg működő nukleáris létesítmények mindegyike több mint 300 km-re van, közülük a legnagyobb Zaporizzsjai Atomerőmű több mint 900 km-re fekszik a magyar határtól, így „a nagy távolság miatt egy esetleg bekövetkező veszélyhelyzet esetén sem várható olyan esemény, amely lakosságvédelmi intézkedéseket indokolna Magyarország területén” – hangsúlyozza csütörtöki összefoglalójában az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). Azt is külön hangsúlyozzák, hogy „az ukrán nukleáris hatóság tájékoztatása szerint az országban található négy atomerőmű 15 blokkja közül 8 működik, a sugárzási szint az összes atomerőmű körül normális”.

Az összesítés hangsúlyozza, hogy „Az Országos Atomenergia Hivatal folyamatosan követi a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség által kiadott hivatalos információkat az ukrán atomerőművek nukleáris biztonsági helyzetéről és folyamatosan figyeli a gyorsértesítési rendszeren keresztül érkező értesítéseket, információkat, és tájékoztatást ad.” Az összefoglaló azért...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés