Előfizetői tartalom

Képes-e az iskola az életre nevelni?

Portfolio
A pénzügyi tudatosság magas szintje jótékony hatással van a gazdaság kiszámítható működésre. A jelenleg igencsak nehezen kiszámítható gazdasági környezetben nem is lehetne tehát aktuálisabb a kérdés: ki tudja megtanítani helyes pénzügyi döntéseket hozni a felnövekvő generációkat? Egy friss felmérés szerint a tanárok jelentős része ma már felkészült erre és tízből kilenc pedagógus fontosnak is tartja az iskolai pénzügyi nevelést. A pénzügyi témájú pedagógusképzéseken részt vett oktatók pedig az átlagot jóval meghaladó 64%-os Pénzügyi Tudatosság Mutatójukkal készen állnak arra, hogy felkészítsék a diákokat az életre, a mindennapi pénzügyi döntésekhez szükséges ismeretek és attitűdök átadására - közölte a Pénziránytű Alapítvány.

A 2008-as válság jelentősen megtépázta a lakosság pénzügyi szektor iránti bizalmát, így a válságból kilábalva a kormányzat, az üzleti szektor és a civil szféra is felismerte, hogy közös érdek a pénzügyi kultúra fejlesztése. A pénzügyi tudatosság magas szintje ugyanis jótékony hatással van a gazdaság kiszámítható működésre, a gazdasági válságok okozta károk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés