Előfizetői tartalom

Járatkimaradások jöhetnek a 3-as metrón, ha elhúzódik az orosz-ukrán háború

Portfolio
Csak néhány hónapra elegendőek itthon azok az alkatrészek, amelyek a budapesti 3-as metró szerelvényeihez szükségesek és az orosz Metrowagonmash gyártja őket, amely egyébként háborús felszereléseket is előállít, így az orosz-ukrán háború elhúzódása miatt járatkimaradások is jöhetnek a metróvonalon – mutat rá szombat reggeli cikkében a Népszava. Sőt a lap azt is leírta, hogy „akár a teljes szakasz leállítása is bekövetkezhet”.

A BKV a lapnak elismerte, hogy az elmúlt 30 napban nem érkezett alkatrész a budapesti 3-as metró orosz szerelvényeihez és a gyártó Metrowagonmash (MWM) szakemberei sem jöttek Oroszországból. A cikk szerint a metrószerelvényekhez szükséges jelenlegi készlet legfeljebb néhány hónapra elegendő, attól függően, hogy milyen ütemben kell cserélni azokat, márpedig főként a kopó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés