Előfizetői tartalom

Kiderült: kalandos úton kerülte el Oroszország az államcsődöt a napokban

Portfolio
Több, mint egytucat érintett szereplővel beszélt a Bloomberg arról, hogy hogyan sikerült elkerülni a napokban az orosz államcsőd hivatalos bekövetkeztét, azaz hogyan sikerült eljuttatni a nyugati szankciók ellenére a kötvénytulajdonosoknak azt a 117 millió dollárnyi kamatot, ami két dollárkötvény kapcsán volt esedékes a napokban. A hírügynökség megfogalmazása szerint az, ami az elmúlt napokban történt, a történelem leginkább figyelt kamatfizetése volt.

A hosszabb összefoglaló lényege az, hogy az orosz pénzügyminisztériumnak tényleg volt elég dollárja, hogy rendezze a tartozását, el is indította a megbízást, de nem lehetett biztosra venni, hogy az ilyen fizetéseket rutinszerűen végző levelező bank, ami jelen esetben az amerikai JPMorgan volt, tényleg végrehajthatja-e a tranzakciókat, hiszen az azt is jelenti, hogy a szankciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés