Előfizetői tartalom

Máris üzentek Putyinék: nagyon fájna Európának az orosz olajembargó

Portfolio
Nyíltan támogatta a hétfői brüsszeli uniós külügyminiszteri csúcstalálkozóra érkezve az ír és a litván tárcavezető azt a formálódó tervet, hogy az ötödik uniós szankciós csomagban vessenek ki embargót az orosz olajra. Közben a holland miniszterelnök inkább a terv ellen emelt szót, a német külügyi vezető pedig óvatos álláspontot képviselt. Ezzel együtt a készülő uniós tervnek híre ment Moszkvában is, és az orosz elnök szóvivője (képünkön balra) máris reagált rá: arra figyelmeztette Európát, hogy nagy nehézségeket okozna, miközben Amerika nem sínylené meg annyira.

A formálódó uniós tervől ebben a cikkünkben írtunk bővebben: Kapcsolódó cikkünk 2022. 03. 21. Kiszivárgott: már az orosz olajembargót mérlegeli az EU az ötödik szankciós csomagban Az Európai Unió olajimportjának közel harmada származik Oroszországból (2020-ban 111 millió tonna volt ez, azaz havi kb. 10 millió tonna) a tavalyi év első felében pedig 24%-os volt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés