Előfizetői tartalom

Máris megjött az első elemzői reakció az MNB döntésére

Portfolio
A jegybank a piac által vártnak megfelelő mértékben emelte az alapkamatot az MNB – emeli ki gyors értékelésében az Amundi Alapkezelő. A cég befektetési igazgatója szerint nehéz helyzetben van a magyar jegybank, mivel a monetáris politika tradicionális eszközei nehezen működnek a jelenlegi helyzetben, így lehet, hogy ismét más eszközök után kell nézniük.

Az MNB Monetáris Tanácsa a várakozásoknak megfelelően 100 bázisponttal 4,4%-ra emelte az alapkamatot, illetve ezzel párhuzamosan a teljes kamatfolyosót ugyanennyivel tolta feljebb, így a teteje 7,4% lesz. A februári döntésnél még az 50 bázispontos havi ütemet jelölték ki a közeljövőre irányadónak, ám ezt a szomszédban zajló háború felülírta – kommentálta a döntést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés