Előfizetői tartalom

Sorra jönnek a friss becslések: nagyon fájhat Magyarországnak az orosz-ukrán háború

Portfolio
Akár komoly ütést is bevihet a magyar gazdaságnak az orosz-ukrán háború 2022-ben, egyre több elemző módosítja jelentősen előrejelzéseit. A fegyveres konfliktus szinte biztosan magasabb inflációhoz és alacsonyabb gazdasági növekedéshez vezet majd, utóbbi akár komoly fékezést is jelenthet a tavalyi 7 százalékos bővülés után. Két friss előrejelzés szerint akár 3% környékére is lassulhat a gazdaság, ami akár recessziós kockázatot is jelenthet, hiszen az év eleje még jól sikerült. A bizonytalanság azonban óriási: az óvatosabb elemzők még alig húzták lejjebb a prognózisaikat, és ha nekik lesz igazuk, akkor lehet akár egész jó éve is a magyar gazdaságnak.

Behúzhatja a kéziféket a magyar gazdaság Az eddigi 5,7%-ról 2,9%-ra rontotta idei magyar növekedési előrejelzését a Fitch Solutions – derül ki a cég legfrissebb elemzéséből. A jelentős rontást egyértelműen az orosz-ukrán háború következményeivel magyarázzák, szerintük a fegyveres konfliktus súlyosbítja a magyar gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmeket. A Fitch...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái