Előfizetői tartalom

Mi lesz az autóiparral? - A hazai járműipar meghatározó szereplői trendekről a Portfolio-MAGE konferenciáján

Portfolio
Az autóiparban a tavalyi év elején igazi hurráoptimizmus uralkodott, mostanra azonban egyértelművé vált, korai volt az öröm. A globális chiphiány az autóipar legégetőbb problémájává nőtte ki magát, ráadásul az alapanyag-ellátási problémák, a szállítmányozási költségek megugrása, a nyersanyagok szűkülő kínálata és áruk növekedése egyaránt jelentősen megemelte a gyártás költségeit. Amire pedig senki nem számított: az elhúzódó ukrajnai háború sokkal rosszabb következményekkel járhat az európai gazdaságra nézve, mint akár a koronavírus-járvány. A globális ellátási láncok megszakadása hatalmas áremelkedéshez, energiahiányhoz és inflációhoz vezethet. Joggal merül fel a kérdés, hogy a szektor meghatározó szereplői hogyan készülnek a válság kezelésére.

Több cikkünkben is foglalkoztunk már az autóipart érintő legfontosabb kihívásokkal, ugyanakkor rendkívül fontos, hogy a szektor jelenlegi állapota és jövője is terítékre kerüljön. A Portfolio-MAGE közös szervezésű Járműipar 2022 konferenciáján Kecskeméten az érdeklődők a szakma mélyére áshatnak. A programban megszólaló hazai és globális járműipari cégek elárulják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés