Előfizetői tartalom

Összezuhan idén Ukrajna gabonatermelése – brutális áremelkedés jöhet

Portfolio
Felére eshet vissza Ukrajna 2022-es gabonatermelése és mintegy harmadával csökkenhet az ország által két aratás közötti időszakban bonyolított export mennyisége – véli az APK-Inform. A jelentés megerősíti az ukrán agrárminiszter tegnapi szavait. Egyre valószínűbb tehát a világpiaci szűkösség és a nyomában érkező további durva áremelkedés.

Ukrajna 2022-es gabonatermelése várhatóan 54,6 százalékkal, 38,9 millió tonnára zuhan amiatt, hogy a háború következtében jelentősen csökken a vetésterület – közölte a Reuters hírügynökség az APK-Inform mezőgazdasági elemző és tanácsadó cég szerdai előrejelzésére hivatkozva. A jelentés szerint az idei betakarítástól a jövő évi aratásig terjedő időszakban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés