Előfizetői tartalom

MNB: csak az év második felétől csökken az infláció

Portfolio
Az infláció az elmúlt egy évben több sokkot is kapott, ami miatt a csökkenésére csak az év második felétől lehet számítani - derül ki a jegybank ma közzétett Inflációs jelentéséből.  A gazdasági növekedés a korábban vártnál jóval kisebb lesz (2,5-4,5%), amiben egyaránt szerepet játszik a lakossági fogyasztás, a beruházás és az export alacsonyabb dinamikája. A jegybank szerint ugyanakkor a gazdasági fundamentumok stabilak maradnak, a külső egyensúly gyorsan helyreáll, a magas beruházási ráta pedig hosszabb távon újra magasabb gazdasági növekedéshez vezet.

A keddi kamatdöntés után közzétette inflációs jelentésének két főbb előrejelzését is a Magyar Nemzeti Bank és ebből kiderült, hogy durván megemelte inflációs és jócskán csökkentette a gazdasági növekedési prognózisát a jegybanki szakértői csapat. Ma megjelent a teljes Inflációs jelentés, amelyet a jegybanki stáb sajtótájékoztatón is ismertetett, ebből pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés