Előfizetői tartalom

Választás 2022: mutatjuk, hol és hogyan tud szavazni itthon és külföldön

Portfolio
Írásunkban összefoglaltuk az április 3-i országgyűlési választással kapcsolatos legfontosabb technikai jellegű információkat: Mikor és hogyan tudom meg, hol van a szavazóhelyiségem? Hogyan tudok szavazni, mi kell hozzá? Hol és hogyan tudok szavazni, ha a választás napján nem leszek lakóhelyemen, esetleg más országban tartózkodom? Amennyiben más településen vagy más országban szavazna április 3-án, itt az utolsó esély arra, hogy átjelentkezzen. Az online is elvégezhető átjelentkezés határideje: március 25. 16 óra. Cikkünkben megtalálja a leghasznosabb információkat az átjelentkezéssel, illetve a szavazás 2022-es menetével kapcsolatban.

Hogyan zajlik a szavazás 2022-ben? Az országgyűlési képviselők választása egyfordulós, a választópolgárok két szavazattal rendelkeznek: Egyéni képviselő körzet képviselőjére. (Egyéni képviselői körzetből 106 van az országban, így 106 képviselői hely sorsa dől el.) Országos párlistára. (Az országos listán 93 országgyűlési mandátum sorsa dől el.) A nemzetiségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés