Előfizetői tartalom

200 kilométeres sebességre is képesek lehetnek a MÁV új mozdonyai

MTI
|
Portfolio
Eredményesen zárult a 115 villamos mozdony beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárás, a MÁV-Start a Siemens Mobility Kft. és Siemens Mobility Austria GmbH közös ajánlattevő nyertesekkel keretmegállapodást köt. Így 90 darab két és 25 darab három áramrendszerű villamos mozdony beszerzésével újulhat meg a 40 éves átlagéletkorú vontató járműállománya - közölte a vasúttársaság az MTI-vel szombaton.

A tájékoztatás szerint a fejlesztéssel lehetővé válik, hogy a vasúttársaság korszerű, és a környezetvédelmi követelményeknek is jobban megfelelő járműveket szerezzen be.  Az új, nagy teljesítményű mozdonyokkal elsősorban az elöregedett V43 sorozatú, 120 kilométer/óra maximális sebességű villamos mozdonyokat váltják ki. Az új járműveknek 200 kilométer/óra sebességre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés