Előfizetői tartalom

"Bátor félelem" - Hogyan legyünk vezetők gyorsan változó időkben?

Katona Melinda, Borealis Consulting
Alaposan aláásta a korábbi vezetői gyakorlatot, a „mi így szoktuk” hozzáállást a Covid: az online, illetve a hibrid környezetben sok korábbi vezető elvérzett. Ami hatékony volt a közvetlen érintkezések konszolidált, kiszámítható világában, erejét és hatását vesztette az online és hibrid univerzumban, a Covid óta jóval kiszámíthatatlanabb működési környezetben, amikor ráadásul egy éppen zajló háború még nagyobb bizonytalanságot visz a rendszerbe. Cikkünkben arra keressük a választ, hogy az új, gyorsan változó körülmények között, mely vezetői kompetenciák veszíttették el a jelentőségüket, az erejüket, és melyek lettek fontosak, időszerűek, hatásosak. Mitől jó ma egy vezető, és lehet-e egy, a korábbi viszonyok között szocializálódott vezetőből az új helyzetben is irányító ember?

Fókusz a jövőn A Covid előtti világban, amely a mainál sokkal szilárdabbnak, lassabban változónak tűnt, akkor mondták egy vezetőre, hogy jól végzi a dolgát, ha megbízható volt, hozta a számokat, foglalkozott a beosztottjaival, képes volt őket tartósan motiválni, folyamatosan kontrollálta a teljesítményüket és összhangba hozta azt a vállalat elvárásaival. A vezetés...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái