Előfizetői tartalom

Kétmillió magyar csapvizében vizsgálták az antibiotikumokat, itt vannak az eredmények

Portfolio
Friss kutatási eredmények szerint jól vizsgázik a dunai kavicságy természetes tisztítóereje, mivel bár jelen vannak a vízben az olyan mikroszennyezők, mint az antibiotikumok, az ivóvízben nem beszélhetünk nagy koncentrációról, az E. coli baktérium pedig nem volt kimutatható. Vannak persze más típusú szennyezőelemek is, az ólomkoncentráció például továbbra is magas a fővárosi csapvízben.

Új eredményeket mutatott be a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a Nemzeti Víztudományi Kutatási Programjának elemeként. A három éve indult kutatás az ivóvízbiztonságot veszélyeztető hatások feltárását célozza, a pályázat egyik részeként most a Budapest és agglomerációjának közel kétmillió lakosát ellátó parti szűrésű ivóvízrendszer minőségét vizsgálták meg....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés