Előfizetői tartalom

Orosz gázt rubelért: kiderült pár fontos részlet Putyinék tervéről

Portfolio
|
MTI
Múlt héten még a holnapi napot jelölte meg határidőként az orosz elnök, hogy letegyék az asztalra az illetékes intézmények az orosz gázszállítások rubelben való kifizetésének megvalósíthatósági lépéseit, egy hétfői orosz államfői utasítás viszont most már a csütörtöki napot, azaz március 31-ét jelölte meg erre. Az utasításból az is kiderült, hogy minden egyéb, meglévő szerződéses paramétert változatlanul hagynának, csak a pénznemet módosítanák a szerződésekben és közben a jelek szerint a nyugati szankciók hatálya alatt álló orosz jegybankot hoznák helyzetbe ahhoz, hogy rubel likviditást biztosítson a nyugati gázvásárlóknak.

Vlagyimir Putyin orosz elnök március 31-ig várja a kormány, az orosz jegybank és a Gazprom gázvállalat jelentését arról, hogy miként megvalósítható meg az áttérés a rubelelszámolásra az Oroszországgal szemben barátságtalan országokba irányuló gázszállításban - az erről szóló államfői utasítás hétfőn jelent meg a Kreml honlapján. Kapcsolódó cikkünk 2022. 03....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés