Előfizetői tartalom

Alakul az európai gázválság: erős üzeneteket küldtek Putyinék

Portfolio
Miután a G7 gazdasági miniszterei hétfőn világosan megmondták, hogy nem fognak rubelben fizetni a gázért, mert a szerződésekbe dollárt és eurót írtak, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője egy hétfő késő esti tv-interjúban azt üzente: „ha nincs fizetés, nincs gáz”. Még ezt megelőzően az orosz felsőház gazdasági bizottságának tagja azt üzente a G7-visszautasításra, hogy ebben az esetben egyszerűen el fogják zárni a gázcsapokat. Még mindig látszik kiút ebből az összetűzésből, de a gázpiac ideges, megint jelentős áremelkedés volt tegnap és ma reggel is.

Amint beszámoltunk róla: a G7 gazdasági miniszterei hétfői tárgyalásuk után leszögezték, hogy nem hajlandók az orosz zsarolásnak engedni és továbbra is a szerződésekben szereplő dollárban, illetve euróban, fontban fogják fizetni a gázszámlákat, sőt utasítják a felügyeletük alatt álló gázvásárló cégeket, nehogy rubelben próbáljanak fizetni. Erre reagálva Ivan Abramov...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái