Előfizetői tartalom

Elárulta Putyin szóvivője a gázszállítások rubelre állításának hátterét

Portfolio
Kizárólag rubelben lehet majd fizetni a gázszállításokért, így a vevőknek előbb meg kell vásárolniuk az orosz fizetőeszközt, az egész folyamat pedig egyszerű, átlátható és megvalósítható lesz – jelezte egy keddi tájékoztatón Dmitrij Peszkov. Az orosz elnöki szóvivő az egész áttérés indokaként azt jelölte meg, hogy a nyugat gazdasági háborúba bonyolódott Oroszországgal, így nekik is vissza kellett ütniük.

Peszkov már egy hétfő esti amerikai tv-interjúban is használta a gazdasági háború kifejezést, mint a lépés indokát, de akkor nem tisztázta, hogy kizárólag rubelben lehet-e megtenni a kifizetést, vagy esetleg a nyugati tiltakozás mellett biztosítanak-e kivételeket a megvett gáz euróban/dollárban/fontban való kifizetésére. Most világosan kimondta a Reuters tudósítása szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés