Előfizetői tartalom

Engedélyezték a második emlékeztető Pfizer-oltást az USA-ban

Portfolio
Az amerikai szabályozó hatóságok engedélyezték a Pfizer és a BioNTech vakcinájából a második emlékeztető oltást az 50 éves és idősebb emberek számára, elsősorban a korcsoportban csökkenő immunitásával kapcsolatos aggodalmak miatt - közölték a gyógyszergyártók kedden. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóság emellett engedélyezte a vakcina második emlékeztető adagját a 12 éves és idősebb, legyengült immunrendszerű emberek számára.

Az új emlékeztető oltások – ami a negyedik oltási kört jelenti -, amelyeket a harmadik adag után legalább négy hónappal kell beadni, a cégek szerint nagyobb védelmet nyújtanak a súlyos megbetegedés és a kórházba kerülés kockázata ellen. Az engedélyezés hátterében az áll, hogy egyes tudósok aggodalmukat fejezték ki a rendkívül fertőző BA.2 omikron alváltozattal kapcsolatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés