Előfizetői tartalom

Ennyire súlyos a helyzet? - A kormány már a költségvetés kiigazítását készíti elő

Még drágább lesz a rezsicsökkentés címmel jelent meg anyag a keddi Világgazdaságban. A napilapnak egy név nélkül nyilatkozó, a kormányzat fiskális politikájára rálátó forrás arról beszélt, hogy megváltozott a makrogazdasági környezet, ez pedig hatással van az idei büdzsére, de van mozgástér a költségvetésben, elsődlegesen a beruházások tekintetében. A cikk üzenete gyakorlatilag felér egy beismeréssel és megerősíti az elmúlt hetek piaci várakozásait is: a választások után jelentős költségvetési kiigazításra van szükség, miután a parlamenti választások előtt és érdekében a kormány elengedte a gyeplőt és a háború is jelentősen közrejátszik.

A lap cikkének főbb üzenetei: Újratervezésre lesz szükség a költségvetésben. Az ok a megváltozott makrogazdasági környezet, amit részben az orosz-ukrán háború, részben az energiaár-sokk magyaráz. Ám van akkora mozgástér, hogy a jóléti kiadások visszafogására ne kerüljön sor. Szükség is lehet a puffer kihasználására, a rezsicsökkentés fenntartása idén elérheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés