Előfizetői tartalom

Kemenesi Gábor: hosszú távon akár súlyos betegségeket okozhat a koronavírus

Portfolio
Egyre több adat érkezik a Covid-19 hosszútávú hatásaira, amelyek alapján nem lehet elégszer elmondani, hogy nem érdemes a vírusfertőzésnek megfelelő vakcináltsági állapot nélkül nekifutni - hangsúlyozza Kemenesi Gábor. A "long-covid" hatásait évekbe telik megérteni és feltárni, azonban a virológus szerint felkiáltójelként szolgálhatnak az elmúlt hónapok publikáció.

A vírus diabetogén, azaz a cukorbetegség bizonyos formáját idézheti elő a betegségen átesettek egy részében. Egy friss tanulmány szerint a fertőzésen átesettek körében magasabb volt a kettes típusú cukorbetegség megjelenése, ráadásul a kialakulás gyakorisága magasabb a betegség súlyosságának növekedésével. Mindezt egy éves távlatban vizsgálták - osztotta meg Kemenesi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés