Előfizetői tartalom

Óriási változásokra készülhetnek a gazdák: 2023-tól új támogatási rendszer jön

Portfolio
Teljesen új támogatási rendszerre és követelményekre készülhetnek a magyar gazdák 2023-tól az új uniós Közös Agrárpolitikában, ám a pontos részletek leghamarabb nyáron tisztázódhatnak, amikor is kiderül, elfogadja-e az Európai Bizottság a magyar stratégiai tervet - mondta a Portfolio-nak Harnóczi György, az OTP Agrár főosztályvezetője. Hozzátette, az biztos, hogy a termelők egyéni felelőssége a támogatások szempontjából növekedni fog a következő időszakban. A szakember többek között arról is beszélt, hogyan lehetne versenyképesebbé tenni a magyar élelmiszeripart, illetve mi várható a hitelállományok tekintetében 2022-ben a magyar agráriumban.

Hamarosan nyílik az egységes kérelem benyújtó felülete, mennyi termelőt érinthet ez idén, milyen jogcímekre, támogatásokra lehet pályázni és mekkora összegben? Várható-e változás idén a kérelem benyújtásával kapcsolatban? Az uniós Közös Agrárpolitika (KAP) első pilléres támogatásai alanyi jogon járnak, tehát ezeket „csak” igényelni kell. A második pilléres...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés