Előfizetői tartalom

Bige: a GVH-bírság már a következő műtrágya-szezont veszélyezteti

Portfolio
Magyarország stabil műtrágya-ellátását veszélyeztetné, ha egy likviditásgyengítő lépés, így a GVH által megállapított rekordösszegű bírság miatt nyáron le kellene állnia a Nitrogénművek termelésének – közölte a Portfolio-val Bige Zoltán a a Nitrogénművek Zrt. stratégiai igazgatója. A tulajdonos, Bige László fia szerint a vállalat be tudná fizetni a bírságot, de az a jelenlegi helyzetben különösen nagy megterhelést jelente és a következő szezon, vagyis az őszi műtrágyapiac kínálatát veszélyeztetné. A cégcsoportnál ezért bíznak abban, hogy a Kúria előtt lévő jogvédelem iránti kérelmük révén halasztást kapnak, amíg a GVH őszi határozatáról dönt a bíróság.

A GVH által a Nitrogénművekre kiszabott bírság őszi megtámadása óta is sokat romlott a piaci helyzet, ezért a Nitrogénművek reméli, hogy hogy nem kell befizetniük a 11 milliárdos rekordösszegű bírságot, és később a GVH-döntés ellenében is a cégcsoportnak ad igazat a bíróság – közölte lapunkkal Bige Zoltán stratégiai igazgató. Mint ismert, tavaly októberben a Gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés