Előfizetői tartalom

Sokak kedvencét veszik le az étlapról a németek

Portfolio
Egyre több étterem szenvedi az orosz-ukrán háború által okozott olajválságot, amely miatt a vendéglátóhelyek egy része Németországban a sült krumplit már le is vette az étlapról - derült ki a Roadster cikkéből, amely szerint Belgiumban se jobb a helyzet, így közeljövőben várhatóan egyre többen követik a német vendéglátósok példáját.

Van olyan vendéglátóegység Németországban, amelyiknél már most sem jár sült krumpli a curry wurst mellé. Ennek oka, hogy az étolaj ára olyan robbanásszerűen megnőtt, hogy az étterem nem tudja kigazdálkodni azt, drasztikusan pedig nem akarják megemelni a hasábburgonya árát, mert fogyasztóik úgy már nem vennék meg.  Egy német vendéglátós elmondása szerint ilyen szintű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés